Mierea de albine, alimentul minune

  • 29 Iulie 2018 13:30
Mierea de albine, alimentul minune

Mierea de albine este folosită din vremuri imemoriale. Există suficiente mărturii că în civilizațiile antice mierea era folosită, printre altele, la prepararea unei băuturi alcoolice în care se adăuga polen.

În antichitate, egiptenii o ofereau ca sacrificiu zeilor apelor; legiunile romane ungeau cu miere rănile, ca un remediu natural pentru a ajuta vindecarea, relatează Rador.

Pe lângă comori, în mormintele egiptene, arheologii au găsit și vase pline cu miere care, descoperită după mii de ani, aceasta nu s-a degradat. S-a demonstrat științific efectul de conservare al mierii datorită conținutului său foarte scăzut de apă. Conținutul de peroxid de hidrogen pe care aceasta îl are face ca mierea să reprezinte o barieră perfectă împotriva infecțiilor, contribuind la vindecarea rapidă a rănilor.

Femeile chiar din Antichitate utilizau măști faciale cu miere pentru a oferi pielii elasticitate și catifelare.

În religia hindusă, mierea este considerată unul dintre cele cinci elixiruri ale nemuririi. Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea unor afecțiuni gastro-intestinale, renale, respiratorii și pentru tratamentul rănilor.

Datorită proprietăților excepționale, mierea nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Mierea  întărește sistemul imunitar, conferă energie organismului, vindecă afecțiunile pielii, grăbește refacerea țesuturilor, are efect antibacterian, iar la capitolul frumusețe este imbatabilă. Astfel, mierea conferă elasticitate și luminozitate pielii, îndepărtează petele și atenuează ridurile, stopează căderea părului și curăță dinții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău