Miercuri ar urma să fie pronunțată sentința lui Iurie Chirinciuc

  • 08 August 2017 14:57
 Miercuri ar urma să fie pronunțată sentința lui Iurie Chirinciuc

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, ar urma să pronunțe miercuri, 9 august, sentința în dosarul în care fostul ministru al transporturilor Iurie Chirinciuc este învinuit de trafic de influență și abuz de serviciu. Ședința de pronunțare a sentinței a fost anulată anterior de două ori, din diferite motive.

Șeful Procuraturii Anticorupți, Viorel Morari, a declarat pentru IPN că ședința de judecată a fost stabilită pentru ora 15.30.

Iurie Chirinciuc se află sub control judiciar, după ce aproape două luni s-a aflat în arest preventiv. La sfârșitul lunii iunie, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ex-ministrului transporturilor și infrastructurii drumurilor Iurie Chirinciuc.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ex-ministrul transporturilor, împreună cu șefii a două companii de construcții, ar fi organizat o schemă cu scopul dobândirii ilicite de mijloace financiare. Aceștia ar fi făcut presiuni asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de Banca Europeană de Investiții cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău