Microsoft | Organizații politice din Europa, vizate de atacuri cibernetice ruse

  • 20 Februarie 2019 16:09
Microsoft | Organizații politice din Europa, vizate de atacuri cibernetice ruse

Organizații și instituții din Europa, inclusiv din România, au fost vizate de atacuri cibernetice ruse, în perspectiva scrutinului europarlamentar, anunță compania americană Microsoft, dar Moscova a negat orice implicare în aceste acțiuni informatice, informează Mediafax.

"În curând, milioane de europeni vor merge la vot pentru scrutinul Parlamentului European și pentru alte alegeri naționale. Credem că este esențial ca organizații care susțin procesul democratic să aibă acces la sisteme de ultimă generație în materie de securitate cibernetică, dat fiind că am observat și continuăm să observăm eforturi ale națiunilor și ale altora de influențare a alegerilor în democrații din întreaga lume, inclusiv din Europa", anunță Microsoft într-un comunicat postat pe un blog al companiei, precizând că va implementa sistemul Microsoft AccountGuard în noi piețe din Europa.

 „Am observat cu toții atacuri cibernetice și campanii pentru dezinformare în scrutinul prezidențial desfășurat în Franța în anul 2017, iar liderii europeni au avertizat recent că atacurile vor continua în Europa în 2019. Experții Microsoft au observat recent acțiuni vizând instituții democratice din Europa (...). Aceste atacuri nu se limitează la campaniile electorale, ci vizează frecvent institute de analiză și organizații non-profit active în domenii asociate democrației, integrității electorale și politicilor publice, entități care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali. Spre exemplu, Microsoft a depistat recent atacuri care au vizat angajați ai Consiliului german pentru Relații Externe (German Council on Foreign Relations), ai filialelor din Europa ale Institutului Aspen și ai Fondului german Marshall", precizează compania.

"Atacurile împotriva acestor organizații, pe care le dezvăluim cu permisiunea lor, au vizat 104 conturi online ale unor angajați din Belgia, Franța, Germania, Polonia, România și Serbia. Centrul Microsoft pentru contracararea riscurilor cibernetice (MSTIC) continuă să investigheze sursele acestor atacuri, dar credem că multe dintre ele provin de la un grup numit Strontium. Atacurile au avut loc în perioada septembrie - decembrie 2018", subliniază Microsoft.

Grupul de hackeri "Strontium" este suspectat de legături cu Rusia, care, conform publicației germane Der Standard și cotidianului american The New York Times, a negat orice implicare în atacuri informatice. 
 
Sursa: Mediafax
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău