Microsoft își închide magazinele fizice și se concentrează pe online

  • 26 Iunie 2020 20:05
Microsoft își închide magazinele fizice și se concentrează pe online

Grupul american Microsoft a anunțat vineri că își va închide aproape toate magazinele fizice din lume, în condițiile în care cea mai mare parte a vânzărilor sale se face în prezent online, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul său, Microsoft are 72 de magazine în SUA și alte câteva zeci peste hotare unde grupul prezintă și vinde laptop-uri și alte echipamente hardware. La fel ca și alți retaileri, Microsoft a fost nevoit să își închidă temporar toate magazinele sale la finele lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

"Vânzările noastre au crescut online și portofoliul nostru de produse a evoluat în mare parte spre ofertele digitale iar echipele noastre au dovedit că pot servi cu succes clienții dincolo de locațiile fizice", a declarat vicepreședintele Microsoft, David Porter.

Microsoft a precizat că magazinele închise în perioada pandemiei nu vor mai fi redeschise, însă grupul are intenția de a pune la punct "Centre de experiență Microsoft" la Londra, New Yotk Sydney și la sediul central al companiei de la Redmond, statul Washington.

Grupul american nu a dezvăluit care este numărul de angajați afectați de această decizie dar a precizat că va constitui provizioane în valoare de 450 milioane de dolari pentru a acoperi devalorizarea activelor.

Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piață de peste un trilion de dolari.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău