Microsoft anunță că a dejucat o serie de atacuri informatice dinspre China, Rusia și Iran, care vizau alegerile prezidențiale americane

  • 11 Septembrie 2020 08:19
Microsoft anunță că a dejucat o serie de atacuri informatice dinspre China, Rusia și Iran, care vizau alegerile prezidențiale americane

Compania Microsoft a anunțat că a detectat și a dejucat o serie de atacuri informatice dinspre China, Rusia și Iran, care vizau alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Microsoft a precizat că atacurile au vizat peste 200 de organizații afiliate în mod direct sau indirect cu alegerile americane, dar și cu partide politice din Marea Britanie și organizații cu profil politic din Europa. Potrivit Microsoft, hackerii care operau din China au comis mii de atacuri, printre care și împotriva unui aliat al democratului Joe Biden și a unei persoane asociate cu Administrația Trump.

Microsoft a mai depistat atacuri comise de hackeri iranieni care au încercat să acceseze conturi aparținând administrației Trump și a echipei sale de campanie. Compania a precizat că majoritatea atacurilor au fost detectate și oprite. Christopher Krebs, directorul Agenției americane pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură de Securitate din cadrul Departamentului american pentru Securitate Internă, a anunțat că nu există niciun impact identificat la adresa sistemelor pentru alegeri.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
21,86
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,36 m/s
Sat
14
Sun
16
Mon
12
Tue
12
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău