Microsoft achită 25 de milioane dolari în ancheta privind acte de corupție la contracte în Ungaria

  • 22 Iulie 2019 20:03
Microsoft achită 25 de milioane dolari în ancheta privind acte de corupție la contracte în Ungaria

Compania americană Microsoft a acceptat să achite 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro) pentru soluționarea unui litigiu cu Administrația SUA privind încălcarea reglementărilor anticorupție în vederea obținerii unor contracte în Ungaria.

Comisia SUA pentru Garanții și Tranzacții financiare (SEC) a anunțat, luni, că Microsoft a acceptat plata a 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro), inclusiv o amendă penală de 8,75 milioane de dolari (7,79 milioane euro) impusă filialei Microsoft Ungaria, pentru soluționarea litigiului, relatează agenția de presă Reuters.

Microsoft suportă daunele civile și amenda penală fără însă a recunoaște comiterea de ilegalități.

Filiala ungară a Microsoft a ajuns la un acord cu Departamentul american al Justiției și cu reprezentanții Comisiei pentru Garanții și Tranzacții financiare care nu prevede inculparea, a confirmat reprezentantul legal al grupului american, Brad Smith, citat de Bloomberg. Litigiul se referă la presupusa încălcare a Legii privind acte de corupție în străinătate. 

Compania Microsoft este vizată de o investigație lansată de autoritățile din Statele Unite pentru presupuse acte de corupție comise la vânzarea unor produse software în Ungaria, relata în august 2018 publicația The Wall Street Journal. Departamentul american al Justiției, precum și Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare (SEC) au anchetat modul în care Microsoft a vândut produse software precum Word și Excel spre firme intermediare din Ungaria, care apoi le-au livrat instituțiilor guvernamentale ungare, în perioada 2013-2014, au declarat surse din cadrul investigației citate de WSJ.

Cotidanul The Wall Street Journal a relatat în 2013 că autoritățile din SUA au examinat relațiile companiei Microsoft cu parteneri de afaceri din China, România, Italia, Rusia și Pakistan, pe fondul acuzațiilor că aceste firme intermediare ar fi mituit oficiali guvernamentali sau ar fi fost privilegiate la acordarea contractelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău