Microbuzele donate școlilor din R.Moldova vor fi transferate în proprietatea unor consilii raionale

  • 26 Iulie 2017 17:26
Microbuzele donate școlilor din R.Moldova vor fi transferate în proprietatea unor consilii raionale

93 de microbuze școlare din cele 96 donate săptămâna trecută de Guvernul României pentru școlile din Republica Moldova urmează să fie transmise, cu titlu gratuit, din proprietatea statului în proprietatea publică a unor consilii raionale.

Transferul urmează să fie realizat timp de 30 de zile, a anunțat în ședința de Guvern, ministrul Educației, Cercetării și Culturii, Monica Babuc.

Este vorba despre 92 de microbuze de tip 16+1 locuri și a unui autovehicul destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă.

Alte trei microbuze urmează să fie transmise instituțiilor de învățământ din subordinea Ministerului Educației, Cercetării și Culturii.

Cele mai multe microbuze, opt la număr, urmează să ajungă în raionul Fălești, câte șase microbuze urmează să ajungă în municipiul Soroca și în raionul Rezina. Pentru transportul copiilor care studiază în UTA Găgăuzia sunt destinate patru microbuze.

Conform hotărârii Guvernului, microbuzele transmise urmează a fi utilizate exclusiv pentru transportarea elevilor și a cadrelor didactice.

În septembrie 2014, Guvernul României a mai donat Republicii Moldova 100 de microbuze școlare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău