Micii întreprinzători i-au adresat o scrisoare premierului Pavel Filip

  • 24 August 2016 12:31
Micii întreprinzători i-au adresat o scrisoare premierului Pavel Filip

Micii comercianți din Republica Moldova cer repetat autorităților să le permită să activeze în baza patentei de întreprinzător și după data de 1 ianuarie 2017.

 Antreprenorii amenință cu ample acțiuni de protest dacă această interdicție nu va fi exclusă dintr-o lege ce ar urma să intre în vigoare la finele acestui an.

Reprezentanții Asociației Micului Business au adresat și o scrisoare deschisă premierului Pavel Filip, prin care mai cer să fie îmbunătățit proiectul de lege cu privire la Întreprinderile Mici și Mijlocii, în conformitate cu normele europene. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele AMB, Eugen Roșcovanu, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă că asemenea solicitări, semnate de mii de deținători de patentă, au fost transmise și anterior autorităților, însă doleanțele acestora nu au fost soluționate până în prezent.

În situația în care statul va continua să pună presiune pe micii întreprinzători unica soluție, în opinia lui Eugen Roșcovanu sunt protestele masive și nesupunerea civică, primele acțiuni de acest gen fiind deja programate pentru data de 7 spetembrie.

Impactul acestei interdicții își are efectul în primul rând asupra micilor comercianți din tară. Aceștia fac mitinguri de proteste prin localități cu revendicarea de a li se permite să lucreze legal de la 1 ianuarie 2017. Or, vocea lor nu este auzită. Din acest motiv protestele vor continua începând cu luna septembrie. Primul protest va fi în orașul Ștefan Vodă la 7 septembrie” a declarat Eugen Roșcovanu.

Amintim că reprezentanții Micului Business au organizat deja în iulie două proteste, în fața clădirii Guvernului, dar și la Soroca, în cadrul cărora au cerut să le fie păstrat dreptul de a activa în bază de patentă.

În prezent în Republica Moldova activează în domeniul comerțului 12 mii de patentari. În municipiul Chișinău sunt 2 mii de deținători de patente, la Bălți - 1700, iar în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia - 1300 de patentari.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău