Mici focare de COVID-19 continuă să apară în Australia

  • 20 Iunie 2021 09:57
Mici focare de COVID-19 continuă să apară în Australia

Statul australian Queensland a înregistrat o infectare cu coronavirus duminică, transmisă local. Aceasta face parte din cel mai recent mic focar dintre cele care au apărut în Australia în ultimele luni, scrie Rador.

Cazul din Queensland a apărut în contextul în care un focar cu varianta foarte contagioasă Delta a înregistrat o creștere cu două noi cazuri, ajungând astfel la un total de nouă, în New South Wales, statul cu cea mai mare densitate a populației din Australia, determinându-i pe oficialii din domeniul sănătății să extindă regulile de purtarea a măștilor.

"Cunoaștem această tulpină, care devine tulpina dominantă, este extrem de contagioasă și unele persoane o transmit mai mult decât altele, iar ce urmărim să evităm în acest moment este o răspândire bruscă și masivă", a declarat premierul Gladys Berejiklian, al statului New South Wales. Australia a gestionat cu succes răspândirea virusului prin închiderea rapidă a granițelor, reguli de distanțare socială și o societate care a respectat în mare parte aceste reguli, ajungând la puțin peste 30.300 de cazuri și 910 decese cauzate de COVID-19.

Țara a avut însă probleme în procesul de vaccinare, iar statele s-au confruntat cu apariția continuă a micilor focare, ținute sub control prin depistarea rapidă a contactelor, izolarea a mii de persoane sau impunerea rapidă a carantinelor severe. Statul Victoria, care a învins un mic focar de tulpină Delta - detectată prima dată în India - în cursul lunii iunie, focar care a determinat intrarea a cinci milioane de persoane în carantină dură timp de două săptămani, nu a mai înregistrat niciun caz duminică, în urma unei infectări declarate cu o zi înainte.

Australia de Sud s-a alăturat statului Queensland duminică în impunerea unei interdicții de călătorie pentru persoanele care au fost în suburbiile estice ale Sydneyului, care au fost afectate. Potrivit datelor furnizate de guvern, doar aproximativ 4% din populația adultă a Australiei, de aproximativ 20 de milioane de persoane, este vaccinată complet, iar 25% au primit cel puțin prima doză de vaccin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău