Michelle Obama va fi inclusă în panteonul celor mai reprezentative femei din Statele Unite

  • 09 Martie 2021 15:17
Michelle Obama va fi inclusă în panteonul celor mai reprezentative femei din Statele Unite

Michelle Obama, fosta doamnă a Statelor Unite, va fi inclusă în National Women's Hall of Fame alături de alte opt personalități feminine, printre care Indra Nooyi, fostă directoare executivă a PepsiCo, jucătoarea de fotbal Mia Hamm și matematiciana NASA Katherine Johnson, care a decedat anul trecut, informează Reuters.

National Women's Hall of Fame a anunțat lista personalităților promoției 2021 care vor fi incluse în cadrul unei ceremonii desfășurate pe 2 octombrie.

Pe listă se mai află scriitoarea Octavia Butler, care a decedat în 2006, Rebecca Halstead, cu o carieră de aproape trei decenii în cadrul forțelor armate, poeta Joy Harjo, artista Judy Chicago și activista Emily Howland, decedată în 1929, care a învățat foști sclavi cum să citească și să scrie în adăposturile pentru refugiați unde a lucrat în timpul Războiului Civil din Statele Unite.

''Michelle Obama s-a remarcat drept una dintre cele mai influente și reprezentative femei din secolul al XXI-lea'', se precizează pe pagina de internet a National Women's Hall of Fame.

''The National Women's Hall of Fame va celebra includerea în persoană a acestor femei extraordinare cu prilejul ceremoniei sale bianuale de pe 2 octombrie 2021.''

Organizația a precizat că monitorizează cu atenție situația COVID-19 în statul New York și va lua toate măsurile necesare pentru ca ceremonia în persoană să se desfășoare în siguranță pentru toți participanții.

Vânzarea biletelor va începe în aprilie sau mai, a mai precizat organizația. Ceremonia va fi transmisă în direct prin streaming și va fi disponibilă în mod gratuit publicului.

Potrivit reprezentanților săi, National Women's Hall of Fame, cu sediul în Seneca Falls, New York, este cea mai veche organizație din Statele Unite dedicată celebrării realizărilor unor femei americane de excepție.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău