Michael Jackson, pe primul loc în topul celor mai bine plătite celebrități decedate

  • 31 Octombrie 2019 12:27
Michael Jackson, pe primul loc în topul celor mai bine plătite celebrități decedate

Cântărețul Michael Jackson ocupă pentru al șaptelea an consecutiv prima poziție în topul celor mai bine plătite celebrități decedate, publicat miercuri de jurnaliștii revistei Forbes, preluat de Agerpres.

În acest clasament anual, dat publicității în mod tradițional cu o zi înainte de Halloween, nouă muzicieni figurează pe această listă de 13 locuri. În topul din 2018, numărul muzicienilor a fost de șase.

Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, și-a păstrat prima poziție în acest clasament pentru al șaptelea an consecutiv, după ce a obținut în ultimele 12 luni venituri totale de 60 de milioane de dolari. Această sumă provine din redevențele asociate celor 2,1 miliarde de difuzări în streaming ale cântecelor sale în Statele Unite (în creștere față de cele 1,8 miliarde de difuzări din 2018), din veniturile asigurate de catalogul muzical al casei sale de discuri Mijac Music, de un show care îi este consacrat în Las Vegas și de contractul încheiat pe termen lung de fundația sa cu grupul Sony.

Elvis Presley, care a murit pe 16 august 1977, ocupă locul al doilea în acest top insolit, cu venituri postume de 39 de milioane de dolari. De-a lungul anilor, peste 500.000 de persoane au plătit bilete pentru a vizita celebra reședință a starului, Graceland, iar un film biografic dedicat "regelui rock'n'roll-ului'" a intrat în etapa de pre-producție, urmând să fie regizat de Baz Luhrmann și să îl aibă în distribuție pe Tom Hanks.

Podiumul este completat de ilustratorul și creatorul de benzi desenate Charles Schulz, clasat pe poziția a treia, cu venituri postume de 38 de milioane de dolari. Creatorul personajului animat Snoopy, decedat pe 12 februarie 2000, continuă să încaseze sume consistente de pe urma francizei Peanuts, care celebrează în acest an cea de-a 70-a aniversare. Un contract de licență cu asiguratorul Met Life, care expiră în acest an, a adus la rândul său venituri consistente în conturile fundației sale.

Topul Forbes al celor mai bine plătite celebrități decedate este completat de: Arnold Palmer (30 milioane de dolari), Bob Marley (20 milioane de dolari), Dr. Seuss (19 milioane de dolari), John Lennon (14 milioane de dolari), Marilyn Monroe (13 milioane de dolari), Prince (12 milioane de dolari), Nipsey Hussle (11 milioane de dolari), XXXTentacion (10 milioane de dolari), Whitney Houston (9,5 milioane de dolari) și George Harrison (9 milioane de dolari).

Jurnaliștii de la Forbes au întocmit acest clasament pe baza veniturilor obținute în perioada 1 octombrie 2018 - 1 octombrie 2019, înainte de plata impozitelor și a taxelor datorate agenților, managerilor, avocaților și executorilor testamentari. Topul a fost realizat cu ajutorul datelor furnizate de Nielsen Music și IMDbPro și în urma unor interviuri cu reprezentanți ai industriei de divertisment.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău