Michael Flynn, fostul consilier al lui Donald Trump, pledează vinovat că a mințit FBI-ul

  • 01 Decembrie 2017 20:27
Michael Flynn, fostul consilier al lui Donald Trump, pledează vinovat că a mințit FBI-ul

Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump, a pledat vineri vinovat la acuzația că a făcut declarații false FBI cu privire la contactele sale cu diplomatul rus Serghei Kisliak, relatează The Associated Press.

Aceasta este prima recunoaștere a vinovăției din partea unuia dintre cei patru consilieri ai președintelui Donald Trump acuzați până acum în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller.

Flynn este anchetat într-o serie de acuzații - inclusiv cu privire la faptul că a făcut lobby din partea Turciei -, însă faptul că împotriva sa a fost formulat un singur capăt de acuzare, de declarații false sugerează că el cooperează cu ancheta lui Mueller în schimbul unei clemențe, scrie AP.

Documente judiciare arătau că el urma să pledeze vinovat în legătură cu faptul că a mințit în declarații despre discuțiile sale cu ambasadorul rus în Statele Unite în perioada de tranziție, înainte de învestirea lui Trump.

Flynn a fost un susținător timpuriu și vocal al campaniei lui Trump, iar afacerile și contactele sale internaționale l-au plasat în centrul anchetei lui Mueller.

Această recunoaștere a vinovăției general-locotenentului în retragere din cadrul Forțelor terestre (US Army) face din el prima persoană care a lucrat în Casa Albă a lui Trump inculpată în ancheta care caută probe ale unei eventuale coordonări între echipa de campanie a miliardarului republican și Rusia cu scopul influențării rezultatului alegerilor americane din 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău