Michael Bloomberg, fost primar al New Yorkului, a depus documentele pentru a candida la prezidențialele din 2020

  • 22 Noiembrie 2019 12:00
Michael Bloomberg, fost primar al New Yorkului, a depus documentele pentru a candida la prezidențialele din 2020

Miliardarul american Michael Bloomberg a depus joi la Comisia Electorală Federală documentele necesare pentru a putea candida la alegerile prezidențiale din partea Partidului Democrat, informează CBS, preluat de Mediafax.ro

Depunerea acestor documente îi va permite lui Bloomberg să candideze la alegerile primare din cadrul Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din 2020.

Un apropiat al miliardarului a declarat, însă, că deși acesta a depus documentele necesare, el nu a luat o decizie finală cu privire la o eventuală candidatură. „Este un pas înspre candidatură, dar nu este o decizie finală sau vreun anunț în acest sens”, a spus sursa citată.

 

Bloomberg a fost forțat să facă acest pas joi, întrucât depusese anterior actele pentru a participa la alegerile primare democrate în statele Alabama și Arkansas, motiv pentru care a fost nevoit să depună documentele și la Comisia Electorală Federală în termen de 15 zile. Miercuri, Bloomberg s-a înscris și în alegerile primare din statul Texas.

 
 

Michael Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, a fost primar al orașului New York între 2002 și 2013 și este unul dintre cei mai bogați americani, cu o avere estimată la 58 de miliarde de dolari.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău