Mexicul vrea să scoată de sub incriminare consumul de marijuana, pentru a combate traficul de droguri

  • 16 Octombrie 2019 19:00
Mexicul vrea să scoată de sub incriminare consumul de marijuana, pentru a combate traficul de droguri

Senatul mexican se pregătește să voteze o propunere de lege privind dezincriminarea consumului de marijuana, anunță MEDIAFAX, care citează Reuters, preluat de Digi24

Inițiativa face parte dintr-o serie de măsuri care au ca scop înlăturarea uneia dintre sursele de venit pentru diferitele bande din America Centrală.

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a criticat de mai multe ori poziția oficială a autorităților în lupta împotriva drogurilor și a semnalat deschiderea sa pentru dezincriminarea consumului de marijuana în virtutea unei schimbări de strategie în materie de siguranță publică.

Potrivit senatorului Ricardo Monreal, liderul partidului MORENA, care îl sprijină pe președintele mexican, a arătat într-un interviu publicat luni că votul este așteptat să aibă loc în zilele următoare.

„Finalul politicii prohibitive este bun pentru țară”, a arătat Monreal, adăugând faptul că proiectul de lege va legifera condițiile în care planta poate fi consumată, vândută și folosită în cercetare. De asemenea se are în vedere și organizarea unor cooperative specializate în creșterea plantei.

În cazul în care va trece de senat, propunerea va fi supusă votului din camera inferioară a Parlamentului mexican.

Curtea Supremă din Mexic a stabilit în 2018 că legiuitorii trebuie să legalizeze consumul de marijuana până pe 24 octombrie, înaltea curte formulând în mai multe cazuri legate de interzicerea folosirii produselor din marijuana în scopuri recreaționale avertismente privind violarea drepturilor constituționale.

Potrivit legii din Mexic, atunci când Curtea Supremă emite de cinci ori decizii asemănătoare într-o problemă, deciziile sunt un argument suficient pentru a declanșa un proces de modificare a prevederilor legale.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău