Mexicul și SUA oferă recompense enorme pentru prinderea noului lider al cartelului mexican Jalisco Nueva Generacion

  • 15 August 2018 19:22
Mexicul și SUA oferă recompense enorme pentru prinderea noului lider al cartelului mexican Jalisco Nueva Generacion

Autoritățile mexicane oferă recompensă 30 de milioane de pesos, adică 1,56 milioane de dolari, pentru orice informații ce ar duce la capturarea unui baron al drogurilor, Nemesio Oseguera, al cărui cartel este considerat răspunzător pentru livrarea de transporturi de heroină către SUA, a anunțat miercuri procurorul general al Mexicului.

Supranumit "El Mencho", Nemesio Oseguera a reușit să devină cel mai căutat baron al drogurilor din Mexic, după ce Joaquin "El Chapo" Guzman a fost extrădat în SUA anul trecut pentru a fi judecat. În luna martie, agenții americani din Chicago l-au declarat pe El Mencho inamicul public numărul unu și au acuzat organizația pe care o conduce că apelează la metode "extrem de violente" pentru a-și extinde cota pe piața stupefiantelor.

SUA oferă cinci milioane de dolari pentru orice informație care duce la arestarea acestuia. Cartelul Jalisco Nueva Generacion, condus de Oseguera, este considerat de către autorități drept cel mai puternic cartel al drogurilor din Mexic, cu operațiuni în SUA, America Latină, Africa, Europa și Asia. Cartelul Jalisco Nueva Generacion "este cunoscut pentru producția de cantități de sute de kg de metamfetamină și heroină, și pentru traficarea de tone de cantități de cocaină", potrivit Departamentului de Stat al SUA. Autoritățile mexicane au arestat-o în luna mai pe soția lui Oseguera, pentru acuzații privind spălarea de bani pentru cartelul drogurilor. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău