Mexicul promite ajutor Texasului, după uraganul Harvey

  • 01 Septembrie 2017 14:33
Mexicul promite ajutor Texasului, după uraganul Harvey

Mexicul trimite ajutor Texasului, pentru a se reface după uraganul Harvey, în pofida disputei cu administrația președintelui Donald Trump privind zidul de la graniță, scrie news.ro.

Țara latino-americană s-a oferit încă de duminică să trimită bărci, vehicule și alimente, dar Casa Albă a răspuns oficial abia miercuri.

Secretarul american de Stat, rex Tillerson, i-a mulțumit secretarul mexican pentru Afaceri Externe, Luis Videgaray Caso, pentru că a oferit un pachet “generos” de asistență Texasului.

“Cu plăcere”, a răspuns Caso. “Suntem aici pentru a ajuta. Suntem vecini. Suntem prieteni și asta face prietenii”, a adăugat el.

Câteva ore mai târziu, autoritățile au anunțat că o echipă suplimentară, de peste 30 de voluntari din Crucea Roșie mexicană, va fi trimisă la Houston. Ajutorul este separat de pachetul oficial de salvare.

Guvernul mexican nu a furnizat încă detaliile complete ale asistenței, dar a sugerat că este dispus să trimită o misiună similar celei puse la dispoziție după uraganul Katrina, din 2005, când armata a trimis 200 de militari cu alimente, apă și medicamente.

Inundațiile provocate de Harvey, soldate cu zeci de morți, au avariat peste 87.000 de case și au distrus aproape 7.000 în tot statul.

Aproximativ 779.000 de texani au primit ordin de evacuare, iar alți 98.000 și-au părăsit casele din proprie inițiativă.

La rândul său, Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență a anunțat că echipele sale au salvat peste 3.800 de supraviețuitori, iar peste 90.000 de oameni au primit deja aprobare pentru asistență de dezastru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău