Mexic: Un senator propune interzicerea vânzării de alimente nesănătoase copiilor

  • 13 August 2020 13:00
Mexic: Un senator propune interzicerea vânzării de alimente nesănătoase copiilor

Un senator mexican a prezentat miercuri o inițiativă legislativă privind interzicerea vânzării de alimente cu un conținut ridicat de calorii și de băuturi carbogazoase copiilor din Mexic, afectați de cea mai mare rată de obezitate infantilă din lume, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

''Circa 35% dintre copiii mexicani sunt obezi sau supraponderali, iar un aspect și mai îngrijorător este că cei cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani suferă deja de diabet de tip 2'', a menționat senatorul din opoziție Raul Paz în proiectul său legislativ.

Săptămâna trecută, statul Oaxaca, din sud, a adoptat o măsură similară la nivel local, care a fost criticată cu fermitate de grupuri comerciale ca urmare a eventualului său impact economic.

Propunerea înaintată de senatorul din partea Partidului Acțiunii Naționale (PAN) vine în contextul unei dezbateri aprinse în Mexic pe tema obiceiurilor alimentare nocive ale populației sale de circa 130 de milioane și a efectelor pe care acestea le au în contextul pandemiei de coronavirus.

În Mexic, cea mai mare parte dintre cele peste 50.000 de persoane care, până la această oră, au decedat din cauza COVID-19, boala cauzată de coronavirus, aveau în istoricul medical probleme de hipertensiune, obezitate și diabet, afecțiuni asociate cu consumul ridicat de alimente ultraprocesate și băuturi carbogazoase.

Potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Mexic este cel mai mare consumator de alimente ultraprocesate, inclusiv băuturi carbogazoase, din America Latină. ''Cele mai ridicate rate de consum se înregistrează în rândul preșcolarilor, care primesc circa 40% din aportul caloric din aceste produse'', a precizat UNICEF într-un raport pe tema obezității infantile din această țară.

Dacă propunerea este adoptată, vânzarea, donarea, oferirea sau furnizarea alimentelor nesănătoase și a băuturilor carbogazoase copiilor și adolescenților în magazine și unități de învățământ, printre altele, va fi interzisă.

Sursa:Agerpres 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău