Mexic | Un alt politician a fost asasinat, al patrulea caz din ultimele zile

  • 02 Ianuarie 2018 08:29
Mexic | Un alt politician a fost asasinat, al patrulea caz din ultimele zile

Un militant al Partidului Revoluționar Instituțional (PRI), la putere în Mexic, a fost asasinat în statul Guerrero, din sudul țării, au anunțat luni autoritățile locale, citate de AFP.

Este cel de-al patrulea responsabil politic ucis în Mexic începând de joi.

Adolfo Serna, 35 de ani, care dorea să obțină învestitura PRI pentru a candida la funcția de primar al orașului Atoyac, a fost împușcat mortal în seara de duminică, în apropierea casei sale, a precizat, într-un comunicat, serviciul de securitate al statului Guerrero. Nu au fost identificați autorii crimei.

De joi până sâmbătă, trei politicieni de la o altă formațiune, Partidul Revoluției Democratice (PRD, stânga), au fost asasinați de persoane necunoscute.

Cei uciși sunt un consilier municipal din statul Tabasco, primarul din localitatea Petatlan, din statul Guerrero, și un deputat din statul Jalisco.

Numeroși oficiali politici locali au fost asasinați în ultimii ani în Mexic, țară grav afectată de violența legată de crima organizată.

Potrivit cifrelor ministerului federal de Interne, între ianuarie și noiembrie 2017, în Mexic, au fost comise 23.101 crime, ceea ce face deja ca anul trecut să fie cel mai sângeros de după 1997, moment de la care care autoritățile au început să realizeze astfel de bilanțuri. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău