Mexic: Milioane de elevi au început noul an școlar la televizor

  • 25 August 2020 08:22
Mexic: Milioane de elevi au început noul an școlar la televizor

Aproximativ 30 de milioane de elevi mexicani s-au întors luni la școală prin intermediul lecțiilor difuzate de posturi de televiziune și de radio din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP și dpa, citate de Agerpres si Digi24.ro

Aceste reguli se aplică elevilor din ciclul primar și secundar din învățământul public, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Școlile private sunt obligate, la rândul lor, să ofere educație la distanță.

Potrivit guvernului, aceste decizii vor fi menținute până când condițiile sanitare vor permite revenirea în sălile de curs. Cursurile în școli au fost suspendate începând cu 17 martie.

„În pofida pandemiei, a durerii și a suferințelor pe care le-a provocat și pe care, din păcate, continuă să le provoace, suntem (...) în picioare”, a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador în anunțul oficial de începere a noului an școlar.

Mexic, o țară cu 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 60.480 de decese provocate de COVID-19, ocupând locul al treilea la nivel mondial după SUA și Brazilia. În total, au fost confirmate 560.164 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Programul „Învață acasă” este transmis la televizor deoarece transmisiile televizate sunt recepționate pe 94% din teritoriul țării, față de acoperirea de 70 - 80% pe care o are internetul, a precizat guvernul mexican care s-a asociat cu patru canale private și asigură distribuirea gratuită a cărților.

Conținutul școlar va fi disponibil și în 22 de limbi indigene, iar în cele mai îndepărtate zone acesta va fi difuzat la radio.

Programele școlare vor include, de asemenea, cursuri despre sănătate, Mexicul deținând recordul ca țara cea mai afectată de obezitatea infantilă.

Un număr de aproximativ 160 de linii telefonice sunt de asemenea puse la dispoziție pentru acordarea de asistență școlară.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău