Mexic: Directorul unui website de știri, ucis de gloanțe

  • 01 Noiembrie 2021 10:20
Mexic: Directorul unui website de știri, ucis de gloanțe

Directorul unui website de știri din Acapulco, în sudul Mexicului, a murit duminică la spital, la două zile după ce a fost găsit grav rănit de gloanțe, au anunțat duminică autoritățile, citate luni de France Presse, potrivit Agerpres.

"Trebuie să transmit condoleanțe familiei jurnalistului Alfredo Cardoso Echeverria, fondatorul site-ului de informații Las Dos Costas, pentru această pierdere regretabilă", a declarat pe rețelele de sociale Evelyn Salgado, guvernatorul statului Guerrero unde se află Acapulco.

Potrivit Reporteri Fără Frontiere (RSF), Cardoso, a cărui familie primise amenințări, a fost răpit joi de indivizi cu cagule care au pătruns în casa lui.

El a fost găsit a doua zi în vehiculul său cu cinci plăgi împușcate, a informat presa locală. Transportat de urgență la spital, jurnalistul a decedat duminică în urma rănilor.

Cel puțin șapte jurnaliști au fost asasinați în 2021 în Mexic. Cu toate acestea, nu s-a stabilit dacă moartea lor are legătură cu munca pe care o desfășurau.

Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase țări pentru munca în mass-media, cu peste o sută de jurnaliști uciși din 2000, potrivit cifrelor Comisiei pentru Drepturile Omului.

Opt jurnaliști au fost uciși în 2020, potrivit RSF.

Peste 90% din crimele ce vizează jurnaliștii rămân nepedepsite, denunță organizațiile care apără libertatea de exprimare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău