Metropolitan Opera va transmite live primul său spectacol din reluarea stagiunii pe ecrane în aer liber

  • 16 Septembrie 2021 13:52
Metropolitan Opera va transmite live primul său spectacol din reluarea stagiunii pe ecrane în aer liber

Metropolitan Opera a anunțat miercuri că va transmite live primul său spectacolul pe ecrane montate în aer în mai multe puncte din New York, pentru ca mii de persoane să poată asista gratuit la reluarea stagiunii, după o pauză de un an și jumătate din cauza pandemiei de coronavirus, relatează EFE, citat de AGERPRES.

Unul din locurile în care vor fi amplasate ecrane pe 27 septembrie, parcul Marcus Garvey din Harlem - într-o zonă cu populație majoritar de culoare - nu a fost ales întâmplător, deoarece Met Opera va prezenta o adaptare a "Fire Shut Up in My Bones", prima operă a unui compozitor afro-american pusă în scenă de acest teatru.

Parcul Marcus Garvey va avea în total 1.700 de "fotolii" în ziua premierei, unde va fi prezent și compozitorul piesei, Terence Blanchard, pentru a participa la un colocviu împreună cu cel care a scris libretul, Kasi Lemmons.

Un alt punct în care vor fi instalate ecrane este Times Square, cum a devenit deja o tradiție la deschiderea stagiunii în ultimii 14 ani, și unde vor fi amplasate de asemenea 2.000 de locuri. Aceste 3.700 de persoane se vor alătura astfel celor 3.600 de spectatori care vor urmări din sală reluarea stagiunii la Met Opera.

Opera "Fire Shut Up in My Bones" este adaptarea autobiografiei autorului afro-american Charles Blow, care a fost prezentată prima oară în 2019, la Opera din Saint Louis (Missouri), și care prezintă dificultățile prin care trece un tânăr de culoare dintr-o localitate rurală din Louisiana, a cărui viață este marcată de violență și abuzuri sexuale.

Opera va fi dirijată de directorul de orchestră franco-canadian Yannick Nézet-Séguin și îi va avea ca interpreți pe baritonul Will Liverman și pe artistele lirice Angel Blue și Latonia Moore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău