METODE prin care poți păstra locuința încălzită mai mult timp, în această iarnă

  • 20 Noiembrie 2016 14:02
METODE prin care poți păstra locuința încălzită mai mult timp, în această iarnă

Încălzirea locuințelor pe vreme rece înseamnă, pentru orice casă, un adaos considerabil la costul facturilor. Noi vă prezentăm metode prin care poți păstra locuința încălzită mai mult timp în această iarnă.

 Folosește draperiile

Înlătură draperiile și lasă soarele să pătrundă în casă, dar atunci când se înserează,  poziționează-le în fața geamului, căci vor acționa ca un strat izolant, care va menține căldura în casă.

 Mută canapaeaua

Poate fi extrem de plăcut să ai canapeaua poziționată în imediata apropiere a caloriferului, dar aceasta absoarbe căldura care ar fi putut încălzi întreaga cameră. Prin mutarea acesteia de lângă calorifer, aerul cald poate circula liber.

 Perfecționează izolațiile

Atunci când locuința începe să se încălzească, 25% din căldură este eliminată prin acoperiș. Acest lucru poate fi evitat printr-o izolare de 25 de cm în interiorul podului. De asemenea, căldura este pierdută și prin pereți. Cu toate că izolarea acestora nu este atât de convenabilă financiar precum este cea anterioară, pe termen lung, însă, beneficiile vor fi resimțite, căci valoarea facturilor va scădea, iar acest lucru se va simți în timp.

 Izolează sursele de căldură

Dacă ai un rezervor de apă caldă, asigură-te că este perfect izolat. Acest lucru va face ca apa să fie păstrată caldă mult mai mult timp și vor fi reduse și costurile pentru încălzire.

  Setează o temperatură mai mică

Organizația Internațională a Sănătății a recomandat setarea temperaturii la o minimă de 21 grade Celsius, dar Serviciul Britanic de Sănătate Publică a considerat că temperatura de 18 grade Celsius este cea mai potrivită și ajută și la o scădere a cuantumului facturilor.

 Izolează ușile pe care nu le folosești, ferestrele și eventualele crăpături

Poți face acest lucru cu costuri minime, cauciucul cu care poți face acest lucru fiind destul de ieftin și ușor de instalat.

 Instalează un radiator termostatic

Cercetătorii de la Universitatea din Salford au ajuns la concluzia că instalarea unor sisteme de control ale căldurii și a unui radiator termostatic salvează până la 40% din energie, comparativ cu o casă care nu dispune de aceste facilități. Acest sistem funcționează prin posibilitatea de a putea controla momentul în care începe încălzirea propriu-zisă a casei, astfel că vei consuma energie doar atât când vei avea nevoie de câldură. Noi termostate inteligente pot fi controlate prin intermediul dispozitivelor, astfel că poți porni centrala electrică atunci când te afli în drum spre casă.

 Upgradează-ți centrala electrică

Dacă centrala ta are o vechime mai mare de 10 ani, poate că este timpul că o înlocuiești cu un model mult mai eficient. Însă, în funcție de tipul centralei, poți economisi prin folosirea unui condensator, care folosește mult mai puțină energie în timp ce produce același nivel de căldură.

 Reflectă căldura

Panourile radiante de căldură sunt relativ ieftine, ușor de instalat și asigură păstrarea căldurii emanate de către centrală. Acestea funcționează prin reflectarea căldurii înapoi, în cameră.

Sursa: descoperă.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău