Metoda folosită de Rusia pentru a provoca România în Marea Neagră: „Încearcă să creeze o stare de neliniște”

  • 16 Iulie 2022 13:10
Metoda folosită de Rusia pentru a provoca România în Marea Neagră: „Încearcă să creeze o stare de neliniște”

Ministrul Apărării de la București, Vasile Dîncu, a afirmat că mai sunt momente în care nave militare rusești se apropie de zona economică exclusivă a României din Marea Neagră, precizând că nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanșarea unui conflict.

Vasile Dîncu a fost întrebat, sâmbătă, la Antena 3, dacă navele rusești mai patrulează în apropierea platformelor din Marea Neagră din zona economică exclusivă a României, scrie ziare.com.

„Există momente în care se apropie foarte mult de zona exclusivă, sunt metode prin care Rusia încearcă, alături de războiul hibrid pe care îl are în acest moment față de țările din flancul estic, față de Europa, încearcă să creeze o stare de neliniște, încearcă să-și arate forța în Marea Neagră. Nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanșarea unui conflict”, a explicat ministrul Apărării.

Întrebat dacă Armata Română ar face față în cazul unei invazii, Vasile Dîncu a răspuns: “Armata Română face parte din NATO așa cum vedeți pe teritoriul României și flancul estic a fost echilibrat foarte mult și în partea de sud, așa cum era partea de nord, Marea Neagră este egala Mării Baltice în acest moment. Avem în acest moment o responsabilitate comună și Armata Română ca parte a NATO alături de aliați ar putea să facă față la orice agresiune”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău