Meteorologii recomandă efectuarea urgentă a curățeniei umede, în urma unui accident la o uzină chimică din Crimeea

  • 09 Septembrie 2018 17:05
Meteorologii recomandă efectuarea urgentă a curățeniei umede, în urma unui accident la o uzină chimică din Crimeea

În legătură cu accidentul produs în Crimeea la uzina chimică Krîmski Titan, Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă serviciilor comunale și populației să efectueze cât mai urgent curățarea umedă a străzilor și a terenurilor adiacente, pentru prevenirea creșterii concentrației periculoase cu suspensii solide (praf total)  în aer.

Serviciul Hidrometeo anuță că a efectuat investigații în mai multe orașe din Republica Moldova, în perioada  24 august - 6 septembrie, pentru a testa nivelul poluării aerului și a constat un conținut redus de dioxid de sulf și de sulfați solubili. Astfel, concentrațiile maxime și medii ale poluanților menționați nu au depășit normele sanitare în vigoare.

Amintim că mai multe mii de persoane, între care numeroși copii, au fost evacuate, în timp ce patru persoane au fost spitalizate în partea de nord a Crimeii, după o puternică poluare industrială, trecută sub tăcere timp de mai multe zile de către administrația din peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie 2014.

Un total de 3.986 de persoane care locuiesc în orașul Armiansk, situat în extremitatea de nord a peninsulei, au fost trimise spre centre de îngrijire la 4 și 5 septembrie, potrivit Ministerului Educației local.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău