Meteorologii prognozează un weekend cu vreme închisă și înnorată

  • 18 Decembrie 2020 17:50
Meteorologii prognozează un weekend cu vreme închisă și înnorată

Sfârșitul acestei săptămâni va fi determinat de vreme închisă și mohorâtă, cu valori termice ce nu vor depăși 6 grade Celsius, preponderent fără precipitații, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 19 decembrie, se așteaptă valori termice între 1-6 grade, ziua, și minus 1 – plus 4 grade Celsius, noaptea. Duminică va fi mai frig, termometrele indicând până la 5 grade, ziua, și minus 3 grade Celsius, noaptea.

Aceleași tendințe de răcire treptată se vor menține și în primele zile ale săptămânii următoare, însă de miercuri, 23 decembrie, vremea se va încălzi, izolat vor cădea precipitații sub formă de ploi și lapoviță.

Mâine, creștinii de rit vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. Se zice din popor că Moș Nicolae apare noaptea pe un cal alb (trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii). „Tot el păzește Soarele pentru a nu se strecura spre tărâmurile de miazănoapte și a lăsa lumea fără lumină și căldură, ajută văduvele, orfanii și fetele sărace, este stăpânul apelor și salvează de la înec corăbierii, apără soldații pe timp de război (motiv pentru care este invocat în timpul luptelor)”, scrie în „Cartea de Crăciun”.

Mai există și obiceiul să se pună în apă, în această noapte, crenguțe de pomi fructiferi - în casă, lângă icoane, care ar trebui să înflorească de Anul Nou. În funcție de crenguța pomului care a înflorit, se așteaptă recolta bună de fructe în noul an.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău