Meteorologii au emis Cod Galben de ninsoare și lapoviță

  • 26 Decembrie 2014 15:39
Meteorologii au emis Cod Galben de ninsoare și lapoviță

Începând de astăzi vremea se răcește. Pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în următoarele zile se așteaptă ninsori, iar în zonele de sud ale țării precipitațile vor cădea și sub formă de lapoviță.

Temperaturile vor coboră în acest sfârșit de săptămână, noaptea până la minus șapte grade Celsius iar ziua până la minus patru grade.  La începutul săptămânii viitoare, vremea se înrăutățește, iar temperaturile vor scădea până la -14 grade Celsius pe parcursul nopții.

”Pe 29 decembrie Serviciul Hidrometeorlogic de stat a emis și un Cod Galben. Vor cădea pe spații extinse precipitații abundente sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe data de 30 și 3 ianuarie precum și la 1 ianuarie 2015, minimele vor fi cuprinse -7 și – 13 grade Celsius, izolat se pot înregistra temperaturi cuprinse între -13, -18 grade Celsius”, a declarat Sinoptician de serviciu Natalia Golubev.

Pentru cei care plănuiesc în aceste zile călătorii în România, vă aducem la cunoștință că începând de astăzi și aici sunt prognozate ninsori, viscol și polei pentru cea mai mare parte a țării. O avertizare cod galben de vreme rea va intra în vigoare din această seară, de la ora 20, anunță meteorologii români. Stratul de zăpadă care se va depune pe aproape întreaga Români, va depăși 20 de centimetri.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 45...55 kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea.
Pentru mâine meteorologii anunță vreme închisă și ninsori.

Valorile termice vor oscila între -3 grade la Briceni și 2 grade la Cahul.

Minimele termice, la noapte, vor fi de -4 grade în zona de Nord și 0 grade în cea de sud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău