Meteorologii anunță temperaturi caniculare și ploi

  • 06 Iunie 2020 10:36
Meteorologii anunță temperaturi caniculare și ploi

Temperaturi caniculare și ploi în nordul țării au prognozat  meteorologii pentru următoarele trei zile, care sunt declarate libere, cu prilejul Paștelui Blajinilor, amânat pentru 6-8 iunie din cauza stării de urgență dictată de pandemia COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada de referință se așteaptă valori termice până la 32 de grade Celsius, ziua, și 14-19 grade, noaptea.

În mod obișnuit, mai răcoare va fi în nord, și tot în această regiune, duminică și luni, se așteaptă ploi cu descărcări electrice.

Conform datelor observațiilor multianuale, luna iunie este în fond cea mai ploioasă lună a anului. Cantitatea medie lunară de precipitații pe teritoriul țării constituie 62-95 mm, iar numărul zilelor cu precipitații este de 10-13 zile. Potrivit datelor observațiilor  multianuale, cea  mai  mare  cantitate  de precipitații   lunară  a atins 330 mm (Brănești, r. Râșcani, 1985), iar cea  mai  mare  cantitate  zilnică – 193 mm (Valea Rusului, r. Fălești, 1985).

Sâmbătă, 6 iunie, este sărbătorită Sâmbăta Morților sau Moșii de Vară. Se zice că dacă în această zi plouă, anul va fi mănos.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău