Meteorologii anunță o săptămână friguroasă, izolat cu ninsori

  • 15 Februarie 2021 18:29
Meteorologii anunță o săptămână friguroasă, izolat cu ninsori

A doua jumătate a lunii februarie a început cu frig, pe alocuri ninsori slabe, iar pe drumuri – ghețuș, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, în următoarea perioadă, cerul va fi parțial noros și cu vreme fără precipitații esențiale. Pe arii restrânse, pe drumuri se va semnala ghețuș. Vântul va sufla din nord, slab la moderat. Temperaturile se vor menține încă destul de scăzute. Noaptea se așteaptă între -8ºC și -13ºC, în nordul țării până la -18ºC. Ziua se așteaptă între -2ºC și -5ºC.

Aceleași tendințe meteorologice se vor menține până la finele săptămânii, în weekend așteptând-se o ușoară încălzire a vremii.

În același timp, Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat amintește despre avertizarea, valabilă până la 22 februarie, referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață create în bazinele acvatice, în urma răcirii vremii.

Potrivit hidrologilor, “ca urmare a răcirii vremii, în perioada 12-22 februarie, în râurile și bazinele de apă din țară va avea loc reluarea procesului de formare a gheții. Pe râul Nistru și Prut izolat și pretutindeni  pe râurile mici și bazinele de apă se va instala podul de gheață”.

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze să încerce pescuitul la copcă. De asemenea, să fie atenți părinții și să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice. 

Autoritățile insistă pe măsurile de prudență și precauție, pentru a evita tragedii cum s-au înregistrat în ultima perioadă, când din cauza ieșirii pe gheața subțire s-au înecat trei persoane – doi copii și un bărbat de 61 de ani. 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău