Meteorologii anunță o săptămână cu vreme variabilă înainte de Crăciunul pe stil nou

  • 18 Decembrie 2023 18:38
Meteorologii anunță o săptămână cu vreme variabilă înainte de Crăciunul pe stil nou

Noaptea frig și ziua vreme variabilă, însă fără ninsorile așteptate înainte de sărbători, anunță meteorologii pentru săptămâna care a început și care va culmina cu evenimentul Nașterii Domnului, celebrat pe stil nou, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit sinopticienilor, în următoarele zile, în țară se așteaptă valori termice în jur de 0 grade Celsius, noaptea, și până la 10 grade de căldură, ziua. Cel mai frig va fi în mod obișnuit în regiunea de nord, scrie sursa citată.

Zilele dinaintea Crăciunului pe stil nou vor fi reci, însă fără ninsori, care sunt de regulă așteptate la sărbătorile de iarnă. Specialiștii SHS susțin că în perioada de referință se așteaptă cer variabil, periodic însorit.

Această săptămână este caracterizată de începutul iernii astronomice sau solstițiul de iarnă, care va avea loc pe data de 21 decembrie. Astfel, 21 decembrie este cea mai scurtă zi a anului 2023, iar timp de trei luni, până la echinocțiul de primăvară, durata de lumină începe să crească treptat până ce va deveni egală cu noaptea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău