Meteorologii anunță o săptămână cu vreme instabilă

  • 18 Octombrie 2021 16:31
Meteorologii anunță o săptămână cu vreme instabilă

Săptămâna care a început astăzi se anunță a fi cu vreme instabilă, când temperaturile tomnatice vor fi înlocuite de cele de vară, iar zilele însorite vor deveni ploioase, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, marți, 19 octombrie, termometrele vor indica între 10-15 grade Celsius, ziua, și 1-6 grade, noaptea. De miercuri, vremea se încălzește, ziua temperatura ridicându-se până la 23 grade Celsius. Noaptea, se așteaptă până la 12 grade Celsius de căldură, cu excepția regiunii de nord, unde, pe 20 octombrie, sunt prognozate înghețuri până la 4 grade, transmite sursa citată.

Această tendință de încălzire se va menține până duminică, 24 octombrie, când brusc se va răci, iar ziua se vor înregistra maxime de 12 grade Celsius. Sâmbătă și duminică, în toată țara se așteaptă ploi, iar în noaptea spre luni, pe întreg teritoriul țării vor fi înghețuri, de diferită intensitate.

Potrivit SHS, în decursul lunii octombrie, pretutindeni se semnalează înghețuri. Data medie de apariție a înghețurilor la suprafața solului în teritoriu se înregistrează în intervalul 1-15 octombrie, în aer – între 12 și 26 octombrie. Cu toate acestea, în unii ani înghețuri pe parcursul acestei luni nu s-au semnalat (1989, 1996).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău