Meteorologii anunță în această săptămână frig și ninsori

  • 13 Decembrie 2021 15:42
Meteorologii anunță în această săptămână frig și ninsori

Vreme de iarnă, cu temperaturi și precipitații caracteristice perioadei și teritoriului, au anunțat meteorologii pentru săptămâna curentă, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, maximele termice nu vor depăși plus 5 grade Celsius, ziua, și minus 7 grade, noaptea. Cel mai frig va fi tradițional în regiunea de nord.

Tot la nord, conform sursei citate, în această săptămână se așteaptă și ninsori. Precipitațiile sunt anunțate, începând de joi, 16 decembrie, și care vor continua până duminică, izolat fiind însoțite de lapoviță. Ploi cu lapoviță, numai că de intensitate mai slabă, se prevăd și în zonele de centru și sud.

Săptămâna curentă este marcată de sărbătoarea Sfântului Andrei, numit și cel Întâi Chemat, prăznuită de creștinii ortodocși de stil vechi pe 13 decembrie. Potrivit scrierilor, Sfântului Andrei i-au fost încredințate spre evanghelizare ținuturile din regiunea Mării Negre, acesta predicând atât în sudul Basarabiei, cât și în Sciția Mică, Dobrogea de astăzi. Ziua Sfântului Andrei marchează debutul sezonului sărbătorilor de iarnă, care vor continua cu Sfântul Nicolae și se vor încheia de Bobotează.

Conform meteorologiei populare, dacă primele săptămâni din decembrie sunt geroase, vremea se va menține la fel și în următoarele zece săptămâni. Zăpadă multă și gerul din decembrie prevestesc grâu și bucate din belșug. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău