Meteorologii anunță că weekendul va fi mai răcoros

  • 08 Iulie 2022 19:21
Meteorologii anunță că weekendul va fi mai răcoros

Pentru următoarele zile au fost anunțate valori termice mai potolite în contextul perioadei, după câteva episoade de caniculă de 40 de grade Celsius, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 9 iulie, în țară se așteaptă valori termice de până la 30 de grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 18 grade, scrie sursa citată

Și mai răcoare va fi duminică, 10 iulie, când maxima pe țară nu va depăși 28 de grade Celsius. Aceleași tendințe termice se vor menține și în primele zile ale săptămânii următoare.

Ieri, creștinii ortodcși de rit vechi au sărbătorit ziua de Sânziene sau Drăgaica, cum i se mai spune în popor. În plan religios Sânzienele se asociază cu sărbătoarea nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Din punct de vedere calendaristic, sânzienele marchează apropierea de mijlocul verii și reprezintă momentul de cotitură al verii către iarnă, finalul muncilor agricole și pregătirea pentru recoltat. „De asemenea, ziua de Sânziene este și ziua în care păsările încep pregătirile pentru sezonul rece. Cucul este primul care dă semnalul, dacă de Blagoveștenie începe a cânta, la Sânziene acesta se îneacă cu orz, răgușește și nu mai poate cânta”, indică mai multe surse folclorice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău