METEO | În următoarele zile vremea se va încălzi

  • 16 Februarie 2019 13:57
METEO | În următoarele zile vremea se va încălzi

A doua jumătate a lunii februarie va fi determinată în general de temperaturi primăvăratice, cu cer variabil, dar însorit în cea mai mare parte a zilei, arată datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, acest sfârșit de săptămână vine cu tendințe primăvăratice, mai ales duminică, când maximele termice vor atinge, pe întreg teritoriul țării, 11-13 grade Celsius – ziua, și 3-5 grade – noaptea.

De luni, vremea se va răci puțin, dar valorile termice vor rămâne primăvăratice. Astfel, săptămâna următoare va fi caracterizată în toată țara de temperaturi în medie de 6-9 grade, ziua, și 1-3 grade Celsius, noaptea. Cu excepția zilelor de  marți și miercuri, când termometrele vor indica noaptea sub zero în regiunile de nord și centru.

„De fapt, asistăm la o derulare clasică a lunii februarie în această parte geografică, când primăvara se face tot mai resimțită, dar nici iarna nu se lasă bătută. De regulă, februarie este caracterizat de ger noaptea, cald ziua, însă trebuie să se știe că această stare e amăgitoare, pentru că încă am putea avea parte de surprize. Am avut ani, când la sfârșit de februarie, după zile cu arșiță, s-au produs viscole puternice cu ninsori abundente”, au precizat pentru Moldpres reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău