METEO | Haos în Irlanda și Marea Britanie din cauza vremii. Magazine jefuite în timpul viscolului (FOTO/VIDEO)

  • 03 Martie 2018 15:14
METEO | Haos în Irlanda și Marea Britanie din cauza vremii. Magazine jefuite în timpul viscolului (FOTO/VIDEO)

Haos în Irlanda, care îndură cea mai grea iarnă din ultimele trei decenii. Furtuna Emma venită din Atlantic a adus zăpadă și de doi metri în unele zone ale țării. Zeci de mii de oameni au fost lăsați fără curent, apă, telefon sau internet.

În spitalele irlandeze, toate operațiile care nu reprezintă o urgență au fost anulate. De asemenea, sute de curse nu vor decola de pe aeroportul din Dublin, ceea ce va afecta cel puțin 10 mii de pasageri. Magazinele au fost golite de oamenii care și-au făcut provizii pentru zilele cu vreme rea. În Marea Britanie, zeci de pasageri au stat blocați aproape 15 ore într-un tren, fără apă și căldură, relatează Digi24.

Pe aeroportul din Dublin în această noapte zăpada acoperea pista și avioanele, iar în afară de utilajele de deszăpezire, puține lucruri se mișcau. Peste 100 de zboruri au fost anulate deja pentru sâmbătă.

Irlanda a fost acoperită cu un strat gros de zăpadă cum nu a mai fost de mai bine de 30 de ani. Drumurile și căile ferate au fost îngropate sub omăt încât, în unele locuri, mașini întregi au dispărut sub troiene.

Autoritățile avertizează că unele localități ar putea rămâne izolate și în următoarele zile, deoarece deszăpezirea merge greu. Vântul puternic formează troiene și de doi metri.

Două magazine din Dublin, care erau închise, au fost jefuite. Unul dintre supermarketuri a fost atacat cu un excavator.

A fost nevoie de intervenția în forță a polițiștilor înarmați ca să-i oprească pe hoți.

Furtuna Emma a lovit cu putere și Marea Britanie, deja afectată de valul siberian de frig supranumit "Bestia din Est". 50 de oameni au stat blocați într-un tren în sudul țării, fără apă și fără căldură.

„Au fost 14 sau 15 ore, cam așa ceva. Nici nu mai știu exact, dar cred că 14 sau 15 ore”, a povestit unul dintre pasageri.

În Scoția, armata a intervenit cu mașini de teren ca să-i ducă pe medici la spitale, deoarece drumurile erau blocate.

„Tot transportul public a fost anulat, iar mașina mea era acoperită cu zăpadă, așa că altfel nu puteam să plec de acasă. Când am vrut să mă duc pe jos, mi-a luat o oră și 50 de minute”, a povestit un medic.

O telespectatoare Digi24, care muncește într-un magazin din Scoția, a trimis fotografii cu rafturile rămase goale, pentru că, din cauza transportului îngreunat, nu au mai putut ajunge mașinile de aprovizionare.

„În toate marile magazine este aceeași situație. Magazinul în care lucrez se închide, de obicei, la 12:00 a.m., dar pe 1 martie a fost închis la 6:00 pm. Mulți angajați care locuiesc la distanță mare nu au putut ajunge la muncă din cauza drumurilor impracticabile și nici marfă nu mai era. Ieri, s-a prins lumea că mai există și lapte în varianta log life, din acela pasteurizat, și s-a terminat și acela”. a relatat Otilia.

Iată fotografiile:

Sursa FOTO: Digi24
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău