Meta lansează Threads, o nouă rețea socială care va rivaliza cu Twitter

  • 06 Iulie 2023 10:45
Meta lansează Threads, o nouă rețea socială care va rivaliza cu Twitter

Meta a lansat miercuri, 5 iulie, noua sa rețea de socializare, numită Threads, o platforma de „microblogging” cu caracteristici similare celor ale Twitter, o amenințare pentru grupul lui Elon Musk deja fragilizat, relatează AFP. Aplicația va fi disponibilă, cel puțin pentru o parte a utilizatorilor smartphone-uri, începând de joi.

„Să mergem. Bine ați venit pe Threads”, a scris CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, pe contul său de pe Threads, o postare care a strâns câteva mii de „like-uri” în câteva minute, un semn că noul venit în rețelele sociale are o ascensiune în forță, citează Agerpres

Dacă s-ar dovedi că site-ul nu ar fi accesibil în Uniunea Europeană, Meta nu a comunicat mai mult despre disponibilitatea acestuia în altă parte decât în Statele Unite.

„Aplicația de conversații scrise a Instagram”. Aceasta este descrierea Threads pe Apple Store.

„Sperăm că (Threads) poate fi o platformă deschisă și primitoare pentru discuții”, a scris patronul Instagram Adam Mosseri.

Lansarea Threads survine la doar patru luni de la primele ecouri ale proiectului și la doar câteva zile după un nou episod la Twitter, a cărui rețea de socializare are unele restricții.

Elon Musk a anunțat sâmbătă că Twitter va restricționa temporar numărul postărilor citite pe Twitter pentru a limita utilizarea masivă a datelor din rețeaua socială de către terți, în special în vederea alimentării modelelor de inteligență artificială.

Concret, platforma va limita citirea la 6.000 de mesaje pe zi pentru conturile verificate, la 600 pentru utilizatorii neverificați și la 300 pentru noile conturi neverificate.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău