Messi, condamnat la 21 de luni de ÎNCHISOARE

  • 24 Mai 2017 15:16
Messi, condamnat la 21 de luni de ÎNCHISOARE

Tribunalul din Barcelona i-a condamnat pe Lionel Messi și pe tatăl acestuia la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, informează ElPeriodico. De asemenea, Messi a primit și o amendă în cuantum de 2 milioane de euro, informează Reuters. Tatăl acestuia a primit o amendă de 1,5 milioane de euro.

Ambii au fost audiați în luna iunie pentru o fraudă de 4,1 milioane de euro. Suma care trebuia să ajungă în conturile Fiscului spaniol s-a acumulat în anii 2007, 2008 și 2009 prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului, notează Prosport.

Avocații autorității fiscale au solicitat 22 de luni și 15 zile de închisoare pentru fiecare dintre cei doi. Enrique Bacigalupo, avocatul lui Messi, a precizat în fața judecătorului că clientul său nu a fost la curent cu activitățile financiar-contabile ale familiei, totul fiind trecut în responsabilitatea tatălui acestuia.

"Am încredere în tatăl meu, nu știu ce am semnat", a fost și pledoaria lui Messi.

Potrivit legilor spaniole, orice pedeapsă mai mică de 2 ani nu necesită încarcerarea. Leo Messi ar putea ajunge după gratii doar dacă va încălca din nou legea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău