Meseriile care ar putea dispărea în următorii zece ani
-
08 August 2018 11:17
Din cauza tehnologiei moderne, în decurs de zece ani unele meserii vor înceta să mai existe.
Publicația online Noizz recomandă celor care se află în fața alegerii unei cariere să reflecteze bine asupra deciziei pe care o vor lua, deoarece modernizarea epocii noastre și schimbările ce se vor produce în contextul acestei modernizări în viața culturală și în stilul de viață vor transforma și lumea muncii. În timp ce unele categorii de cariere vor prospera, altele vor cunoaște un declin tot mai accentuat, scrie revista, care a prezentat șase sfere de activitate care au șanse mari să numai existe în următorii zece ani.
Astfel, nu vor mai exista următoarele meserii: 1. casier, în condițiile în care casele de bani automate devin tot mai răspândite, astfel că în curând va deveni inutilă activitatea depusă de forța de muncă umană; 2. vânzătorii de servicii în domeniul telefoniei mobile - oamenii au început să utilizeze tot mai puțin telefoanele și apelează la alte forme de comunicare. Marketingul prin e-mailuri se va extinde tot mai mult și probabil acesta va bate ultimul cui în sicriul telemarketingului; 3. agenții de voiaj - datorită posibilităților oferite de internet această sferă de activitate devine absolut inutilă, deoarece orcine poate căuta pe internet, gratuit, ofertele cele mai avantajoase; 4. șofer de taxi - datorită aplicațiilor GPS, taxiurile nu vor mai avea, în curând, ce să facă în orașe, mai ales în acele orașe care țin pasul cu viața și nu interzic folosirea aplicațiilor precum Uber;
5. tipografiile și angajații editurilor - este un subiect mai vechi referitor la presa tipărită care a ajuns în declin. Cei mai mulți navighează pe platforme digitale, astfel că lucrătorii printului va trebui neapărat să se adapteze la condițiile oferite de online, dacă vor să lucreze în continure în domenii similare; 6. angajații poștelor - acest sector va putea să susțină un număr de angajați tot mai mic, și nu numai din cauza tehnologiei digitale, ci din cauza firmelor private care vor să le ia locul.
Sursa. Rador