Mesajul primei persoane din lume vaccinate anti-Covid, la 5 luni de la imunizare: „Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată”

  • 22 Aprilie 2021 17:39
Mesajul primei persoane din lume vaccinate anti-Covid, la 5 luni de la imunizare: „Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată”

Maggie Keenan, prima persoană din lume care s-a vaccinat anti-Covid, în afara studiilor clinice, îndeamnă oamenii să meargă să se vaccineze.

Femeia din Marea Britanie în vârstă de 91 de ani, care a primit primul său vaccin Pfizer/BioNTech în decembrie anul trecut și este în prezent vaccinată cu ambele doze, a vorbit cu directorul executiv al Serviciului Național de Sănătate din Anglia (NHS), Simon Stevens, și cu personal medical printr-un apel pe Zoom, citat de digi24.

În timpul conversației, unde s-a revăzut cu asistenta care a vaccinat-o, Maggie Keenan a spus că se simte onorată să fie prima persoană din lume protejată împotriva COVID-19.

"Le spun tuturor să meargă și să se vaccineze pentru că este într-adevăr este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată. Sper ca toată lumea să se prezinte", a spus femeia. "Nu simți nicio durere (la vaccinare). Mă simt doar cu adevărat onorată că am făcut acest lucru, că am fost prima și că am pus lucrurile în mișcare", a mai spus Maggie Keenan, citată de Agerpres.

Simon Stevens a adăugat că serviciul de sănătate a raportat un număr record de pacienți care s-au prezentat pentru a doua doză de AstraZeneca.

Declarația lui survine după ce cazuri rare de cheaguri de sânge au fost raportate la persoane care au primit serul de la AstraZeneca.

Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-COVID din Regatul Unit a recomandat să se limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 30 de ani, atunci când acest lucru este posibil, însă a precizat că nu există suficiente date care să arate că cheagurile de sânge au apărut ca urmare a vaccinării cu acest ser.

Peste 33 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID19, în timp ce peste 10,7 milioane au primit ambele doze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Sun
8
Mon
8
Tue
8
Wed
8
Thu
3
Arhivă Radio Chișinău