Mesajul președintelui Parlamentului European, înaintea summitului UE de la Sibiu

  • 09 Mai 2019 12:41
Mesajul președintelui Parlamentului European, înaintea summitului UE de la Sibiu

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, spune că în Europa s-au făcut și erori, că sunt lucruri de îmbunătățit, la nivelul Uniunii Europene, dar că UE „este mai mult decât o monedă sau o piață și doar o Europă puternică și unită se poate opune unor giganți precum Rusia, SUA sau India”, informează Digi24.ro.

ntr-un mesaj postat pe Facebook, înaintea summitului UE de la Sibiu, Antonio Tajani enumeră beneficiile pe care apartenența la UE le-a adus țărilor membre, precum garanția păcii, libertatea de exprimare, libera circulație a mărfurilor, capitalului și persoanelor.

Tajani admite, însă, că s-au făcut și erori la nivelul UE și că mai sunt lucruri de îmbunătățit, pledând pentru unitatea Uniunii.

„Nu totul a mers în direcția corectă. (...) Au fost greșeli: prea multă austeritate, excese birocratice și de reglementare, puțină atenție pentru industrie, apărare insuficientă a intereselor noastre în lume. Am avut un impact redus în multe teatre de criză, începând cu Libia. Lista lucrurilor de îmbunătățit ar putea continua. Dar ideea este că avem nevoie de Europa. Doar o Europă puternică și unită se poate opune unor giganți precum SUA, China, Rusia sau India”, a mai scris Tajani, potrivit sursei citate

Menționăm că la 12:30, a început reuniunea Consiliului European cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, în sala Atrium a Primăriei din Sibiu, iar după-amiază este programată a doua sesiune de lucru și o conferință de presă comună a președintelui României cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mon
23
Tue
22
Wed
12
Thu
10
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău