Mesajul Președintelui Director General al SRR, Georgică Severin, la aniversarea Radio România

  • 01 Noiembrie 2019 07:16
Mesajul Președintelui Director General al SRR, Georgică Severin, la aniversarea Radio România

Cu prilejul aniversării Radio România, Președintele director general al societății, Georgică Severin, a adresat un mesaj pe care îl redăm în continuare:

„Sărbătorim împreună pe 1 Noiembrie Ziua Radioului, ziua de suflet a tuturor celor care și-au consacrat viața slujirii Radioului Național. Se împlinesc 91 de ani de serviciu public de radiodifuziune în România, 91 de ani de muncă și sacrificii, dar și de satisfacții în opera de construcție consecventă a capitalului de încredere de care se bucură astăzi Radio România.
Fie că vorbim despre informarea promptă cu evenimentele zilei, despre emisiunile de diseminare a culturii, de transpunerea regizorală a unor piese din dramaturgia națională și universală, de concertele corurilor și orchestrelor radio, această muncă neobosită a fost întotdeauna întemeiată pe profesionalism și pe respectul față de ascultători. Chiar dacă profesionalismul și dedicarea lor nu au putut fi întotdeauna remunerate pe măsură, chiar dacă au traversat, împreună cu instituția, momente de cumpănă și chiar dacă, uneori, activitatea lor a fost denigrată în mod tendențios, jurnaliștii, tehnicienii și toți ceilalți angajați ai Societății Române de Radiodifuziune nu au abdicat niciodată de la misiunea slujirii interesului public.
Mărturie în acest sens stau și abordarea cu succes a evenimentelor și provocărilor ultimului an, începând cu reflectarea cu obiectivitate a exercitării mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene, continuând cu derularea campaniei pentru alegerile europarlamentare, cu implicarea substanțială în organizarea și desfășurarea Festivalului „George Enescu” și terminând cu reflectarea campaniei pentru alegerile prezidențiale, aflată în aceste zile în plină desfășurare.
Sunt convins că și provocările din perioada următoare, dintre care aș menționa organizarea târgului de carte Gaudeamus într-un nou spațiu, precum și trecerea la emisia digitală, vor găsi în Radio România același colectiv de profesioniști desăvârșiți.

Dragi colegi,
Cu această convingere, vă urez, de Ziua Radioului, sănătate, putere de muncă și noi satisfacții în munca de zi cu zi pentru îndeplinirea misiunii publice cu care ați fost învestiți.
Gândul și urările mele se îndreaptă astăzi către toți angajații Societății Române de Radiodifuziune, indiferent de locul de muncă, în fața microfonului, la pupitrul tehnic, în birouri și redacții, din București sau din studiourile teritoriale. O mențiune aparte pentru colegii din Republica Moldova, alături de care am aniversat recent 80 de ani de la inaugurarea Radio Basarabia, primul post de radio din spațiul cuprins între Prut și Nistru, a cărui activitate este continuată astăzi de Radio Chișinău.
Sper ca anul viitor pe vremea aceasta Ziua Radioului să fi fost deja consacrată prin lege ca sărbătoare națională. La mulți ani!"

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău