Mesajul patriarhului rus Kiril, după ce a susținut războiul lui Putin în Ucraina: „Să ne arătam iubirea față de semenii noștri”

  • 23 Aprilie 2022 15:11
Mesajul patriarhului rus Kiril, după ce a susținut războiul lui Putin în Ucraina: „Să ne arătam iubirea față de semenii noștri”

Patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a pledat sâmbătă pentru pace și depășirea conflictelor, într-un mesaj transmis cu ocazia Paștelui Ortodox. Aceasta, deși este un susținător al invaziei declanșate de Vladimir Putin în Ucraina.

„Azi, când lumea este dezbinată de conflicte și contradicții, când ura, frica și ostilitatea și-au făcut sălaș în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credința creștină și de a ne arăta iubirea față de semenii noștri, singura care poate vindeca rănile provocate de rău și de falsitate”, se arată în mesajul citat de EFE și Agerpres.

Patriarhul Kiril a făcut totodată apel la menținerea „unității între creștinii ortodocși” și la rugăciune pentru „triumful unei păci durabile”.

„Fie ca rănile și dezbinările să fie alinate de harul divin”, a spus el

Biserica Ortodoxă Rusă a sprijinit „operațiunea militară specială” rusă din Ucraina, ceea ce a fost - potrivit experților - unul dintre motivele suspendării întâlnirii dintre patriarhul Kiril și papa Francisc, ce urma să aibă loc în iunie la Ierusalim.

Întrebat despre motivul pentru care nu a mers în Ucraina, în semn de sprijin față de această țară, papa Francisc a spus că în condițiile actuale „nu poate face nimic care să pună în pericol obiective majore, precum posiblitatea de a se obține o încetare a focului sau cel puțin deschiderea unui coridor umanitar”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău