Mesajul OMS pentru tineri: „Nu vă considerați invincibili”

  • 21 Martie 2020 10:30
Mesajul OMS pentru tineri: „Nu vă considerați invincibili”

OMS anunță că 210.000 oameni sunt bolnavi de COVID-19 și 9.000 de oameni au murit din cauza virusului. „Nu sunteți invincibili”, este mesajul OMS pentru tineri.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îi avertizează pe tineri să nu se considere invincibili, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 210.000. Alți 9.000 de oameni au murit din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu sunteți invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni și poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviți, alegerile pe care le faceți în deplasările voastre pot fi o problemă de viață sau de moarte pentru altcineva”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă online de la Geneva, potrivit Mediafax.

Ghebreyesus a mai spus că prea mulți tineri au impresia că boala îi afectează doar pe vârstnici, ceea ce nu este adevărat.

„Unul din lucrurile pe care le-am învățat este că deși persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiți și o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a mai declarat medicul etiopian.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău