Mesajul lui Nicolae Timofti către deputați

  • 29 Decembrie 2014 14:07
Mesajul lui Nicolae Timofti către deputați

Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti le-a cerut deputaților nou-aleși, astăzi, la ședința de constituire a Parlamentului, să identifice formulele politice optime care să conducă la aplicarea și, pe viitor, a programului de modernizare a țării.

Șeful statului a subliniat necesitatea continuării reformelor, în special în justiție și  economie.

De activitatea Dumneavoastră depinde modul în care vor funcționa instituțiile statului și tempo-urile în care va fi îndepărtată corupția din sistem. De Guvernul pe care îl veți vota va depinde evoluția în economie și în alte domenii vitale.Republica Moldova trece printr-o perioadă extrem de responsabilă, având în vedere contextul politic intern și cel regional. Reformele trebuie continuate. Procesele de modernizare trebuie accelerate, așa încât țara noastră să se apropie de standardele democratice și de viață ale Uniunii Europene”, a declarat Nicolae Timofti.

Prima ședință a noului Legislativului este condusă de decanul de vârstă, socialistul Eduard Smirnov. Președintele Cusții Constituționale Alexandru Tănase a prezentat hotărârea instanței de validare a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie a.c., după care liderii fracțiunilor vor susține discursuri de la tribuna centrală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău