Mesajul lui Igor Dodon de Ziua Constituției se referă la posibilitatea lichidării statului prin procedura referendumului

  • 29 Iulie 2020 12:56
Mesajul lui Igor Dodon de Ziua Constituției se referă la posibilitatea lichidării statului prin procedura referendumului

Președintele Igor Dodon pledează pentru modificarea Constituției, într-un mesaj dedicat aniversării a 26-a de la adoptarea acesteia de Parlamentul Republicii Moldova. El consideră că ar trebui revizuit și omis art.142, p.1 al Constituției, care prevede posibilitatea lichidării statului prin procedura referendumului.

”Se știe că textul Constituției este rigid, dar reflectă evoluțiile social-politice și vrerile cetățenilor liberi, fiind în consonanță cu valorile fundamentale ale unei societăți democratice și deschise. Indiscutabil, unele articole ale Constituției trebuie redactate și concretizate. În viziunea mea e necesar de revizuit și omis art.142, p.1 al Constituției, care prevede posibilitatea lichidării statului prin procedura referendumului”, a scris Igor Dodon pe pagina de Facebook.

Articolul respectiv din Constituție stipulează: ”Dispozițiile privind caracterul suveran, independent și unitar al statului, precum și cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorității cetățenilor înscriși în listele electorale”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău