Mesajul europarlamentarului Siegfried Muresan, pentru Veronica Dragalin: „Ritmul de integrare europeană al Republicii Moldova este strans legat de rezultatele în lupta anticorupție”

  • 01 August 2022 14:30
Mesajul europarlamentarului Siegfried Muresan, pentru Veronica Dragalin: „Ritmul de integrare europeană al Republicii Moldova este strans legat de rezultatele în lupta anticorupție”

Misiunea noului procuror-șef va fi una extrem de importantă, iar accelerarea luptei anticorupție, asigurarea statului de drept și justiție puternică si independentă sunt printre cele mai importante lucruri pe care oamenii le așteaptă de la autoritățile de la Chișinău, subliniază eurodeputatul român, Siegfried Mureșan.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, el a scris că acestea, de asemenea, sunt cele mai importante condiții enunțate de Comisia Europeană în avizul din 17 iunie privind acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova.

Cu cât Republica Moldova va realiza mai multe progrese în viitorul apropiat în lupta anticorupție, cu atât oamenii vor avea mai multă încredere în autorități. În același timp, ritmul de integrare europeană al Republicii Moldova este strâns legat de rezultatele în lupta anticorupție. De aceea, noul procuror-șef are nevoie de tot sprijinul autorităților de la Chișinău și al partenerilor europeni, pentru a îndeplini aceste obiective, a comentat parlamentarul european.

 „Prin acordul dintre Parchetul European (EPPO) și Procuratura Generală a Republicii Moldova semnat în luna iulie, UE va continua să acorde asistență și susținere autorităților moldovenești în combaterea corupției mari, la nivel de instruire, schimb de date și asistență în colectarea probatoriului în dosarele ce țin de crime cu legături în țările UE.

Noi, Parlamentul European, vom continua să oferim Republicii Moldova tot sprijinul nostru pentru implementarea reformelor în domeniul justiției și pentru lupta anticorupție”, afirmă Siegfried Mureșan.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău