Mesajul CFM după accidentul cumplit de la Strășeni

  • 10 Februarie 2020 14:33
Mesajul CFM după accidentul cumplit de la Strășeni

Reprezentanții întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” au oferit detalii referitor la accidentul de la Strășeni și au venit cu un mesaj adresat conducătorilor auto.

Menționăm că un accident cumplit ieri dimineața lângă localitatea Tătărăști, raionul Strășeni.

Un automobil de marca Nissan, în care se aflau două persoane, s-a tamponat cu un tren de pe ruta Sankt-Petersburg – Chișinău, pe trecerea de cale ferată. Angajații IGSU au extras corpul neînsuflețit a unui bărbat în vârstă de 65 de ani, iar a doua persoană, care se afla în autoturismul accidentat, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a fost extras din autovehicul de martorii accidentului. 

Potrivit CFM, mașiniștii trenului Sankt-Petersburg-Chișinău au întreprins toate măsurile posibile, însă impactul cu automobilul nu a putut fi evitat. De asemenea, procesul verbal întocmit arată că punctul de trecere la nivel dispune de toate mijloacele de semnalizare - semafoare de avertizare, semne rutiere, semnalizare sonoră - prevăzute de Regulamentul în vigoare. Concluziile grupului de lucru au fost transmise organelor de anchetă.

Administrația CFM se adresează cetățenilor cu rugămintea ca aceștia să respecte fără abatere regulile de comportament în zona de deplasare a unităților de transport feroviar.
„Trecerile la nivel constituie o zonă cu risc sporit și necesită maximum de prudență pe care trebuie să o manifeste persoanele aflate în perimetrul acestora.  Conducătorii auto sunt obligați să respecte cu strictețe Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova. Potrivit acestuia, la traversarea căilor ferate:

Participanții la trafic trebuie să traverseze căile ferate numai prin trecerile la nivel cu calea ferată, cedînd trecerea trenului sau altui vehicul feroviar.

La apropierea de trecerea la nivel cu calea ferată, conducătorul de vehicul trebuie să reducă viteza și să se asigure că nu se apropie nici un tren.

Fiecare participant la trafic trebuie să ia în considerare exigențele indicatoarelor și marcajului rutier, semnalele semaforului, poziția barierelor, precum și indicațiile agentului de cale ferată”, se arată în comunicatul companiei.

Pe parcursul anului 2019, au avut loc opt accidente ca urmare a nerespectării regulilor de traversare a trecerilor la nivel, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău