Mesajul CFM după accidentul cumplit de la Strășeni

  • 10 Februarie 14:33
Mesajul CFM după accidentul cumplit de la Strășeni

Reprezentanții întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” au oferit detalii referitor la accidentul de la Strășeni și au venit cu un mesaj adresat conducătorilor auto.

Menționăm că un accident cumplit ieri dimineața lângă localitatea Tătărăști, raionul Strășeni.

Un automobil de marca Nissan, în care se aflau două persoane, s-a tamponat cu un tren de pe ruta Sankt-Petersburg – Chișinău, pe trecerea de cale ferată. Angajații IGSU au extras corpul neînsuflețit a unui bărbat în vârstă de 65 de ani, iar a doua persoană, care se afla în autoturismul accidentat, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a fost extras din autovehicul de martorii accidentului. 

Potrivit CFM, maşiniştii trenului Sankt-Petersburg-Chişinău au întreprins toate măsurile posibile, însă impactul cu automobilul nu a putut fi evitat. De asemenea, procesul verbal întocmit arată că punctul de trecere la nivel dispune de toate mijloacele de semnalizare - semafoare de avertizare, semne rutiere, semnalizare sonoră - prevăzute de Regulamentul în vigoare. Concluziile grupului de lucru au fost transmise organelor de anchetă.

Administraţia CFM se adresează cetăţenilor cu rugămintea ca aceştia să respecte fără abatere regulile de comportament în zona de deplasare a unităţilor de transport feroviar.
„Trecerile la nivel constituie o zonă cu risc sporit şi necesită maximum de prudenţă pe care trebuie să o manifeste persoanele aflate în perimetrul acestora.  Conducătorii auto sunt obligaţi să respecte cu stricteţe Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova. Potrivit acestuia, la traversarea căilor ferate:

Participanţii la trafic trebuie să traverseze căile ferate numai prin trecerile la nivel cu calea ferată, cedînd trecerea trenului sau altui vehicul feroviar.

La apropierea de trecerea la nivel cu calea ferată, conducătorul de vehicul trebuie să reducă viteza şi să se asigure că nu se apropie nici un tren.

Fiecare participant la trafic trebuie să ia în considerare exigenţele indicatoarelor şi marcajului rutier, semnalele semaforului, poziţia barierelor, precum şi indicaţiile agentului de cale ferată”, se arată în comunicatul companiei.

Pe parcursul anului 2019, au avut loc opt accidente ca urmare a nerespectării regulilor de traversare a trecerilor la nivel, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
14,07 °C
cer senin
Umiditate:22 %
Vint:1,5 m/s
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
13 °C
Sat
9 °C
Sun
11 °C

Curs oficial BNM 08 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2014 0.0726
USD 18.5683 -0.0686
RON 4.1806 0.0129
UAH 0.6855 0.0009
RUB 0.2460 0.0023
Arhivă Radio Chișinău