Mesajele oficialilor cu ocazia Zilei Drapelului de Stat / Igor Grosu: „Cu acest drapel istoric, vom merge în viitor, în UE”

  • 27 Aprilie 2023 11:03
Mesajele oficialilor cu ocazia Zilei Drapelului de Stat / Igor Grosu: „Cu acest drapel istoric, vom merge în viitor, în UE”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Prim-ministrul Dorin Recean, a participat astăzi, 27 aprilie, la ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat, în cadrul căreia a fost arborat Drapelul în fața sediului Guvernului Republicii Moldova, transmite Radio Chișinău.

Șeful legislativului a declarat că sub acest drapel moldovenii s-au unit ca să-și ceară dreptul la limbă, la istorie și la independență.

Este unul dintre primele simboluri ale Moldovei independente, care a fost adoptat încă în perioada URSS. Drapelul ne aduce fiecăruia aminte de unitate și anul 2023 este anul în care trebuie să ne unim pentru parcursul nostru european. Să construim o Moldovă puternică, liberă si europeană. Cu acest drapel istoric, vom merge în viitor, în UE”, a menționat Igor Grosu.

Președinta Maia Sandu în cadrul ceremoniei a menționat că Drapelul Republicii Moldova ne unește prin sentimentul de mândrie de a ne fi născut pe acest pământ.

Cu mândrie l-au cântat oamenii noștri de cultură. Cu mândrie l-au purtat înaintașii noștri când luptau pentru libertate, suveranitate și independență. Să porți tricolorul era un act de mare curaj și mândrie națională. Tot cu mândrie, sub drapelul Republicii Moldova, campionii noștri cuceresc lumea”, a spus șefa statului. 

Și premierul Dorin Recean a venit cu un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului de Stat, îndemnând populația R. Moldova să fie mândră de tricolor.

Valorile ce ne definesc istoria, cultura și identitatea sunt o reamintire constantă a demnității cetățenilor noștri care au purtat cu mult curaj Drapelul de Stat în 1989, când au participat la Marea Adunare Națională. Drapelul național flutură cu mândrie în fiecare localitate din țară, dar și în casele cetățenilor noștri din diasporă și la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din întreaga lume. Tricolorul este purtat cu demnitate la competițiile europene și internaționale și este onorat cu respect de militari noștri în misiunile de pacificare”, a punctat Recean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău