Mesaj puternic de sprijin pentru parcursul european al Republicii Moldova, transmis de Președinta Sloveniei, la întrevederea cu Igor Grosu

  • 17 Noiembrie 2023 09:34
Mesaj puternic de sprijin pentru parcursul european al Republicii Moldova, transmis de Președinta Sloveniei, la întrevederea cu Igor Grosu

Un mesaj puternic de sprijin pentru parcursul european al Republicii Moldova a transmis Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, la întrevederea cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. În cadrul discuțiilor, oficialii s-au referit la ultimele evenimente din țară, dar și din regiune, transmite Serviciul de presă al legislativului.

Noi, moldovenii, prin votul nostru la ultimele trei scrutine electorale, am exprimat clar dorința noastră de a face parte din Uniunea Europeană”, a declarat Igor Grosu.

Șeful legislativului s-a referit și la progresele înregistrate de Republica Moldova în procesul legislativ, dar și la pericolele la care este supusă țara noastră.

Este vorba de războiul hibrid, ingerința Rusiei în alegeri, rezistența din partea grupărilor corupte în procesul de reformare a justiției. În pofida acestor provocări, noi, însă, continuăm să adoptăm legi care să ne facă rezilienți din punct de vedere economic, energetic și al securității”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Oficialii au convenit să existe o cooperare mai intensă între cele două țări în domenii precum securitatea cibernetică, mediul, dar și transferul de expertiză în procesul negocierilor de aderare la UE.

Vizitele de azi ale celor doi președinți ne demonstrează încă o dată că nu suntem singuri, că avem parteneri de nădejde”, a concluzionat Președintele Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău