Mesaj pentru premierul Ungariei de la liberalii europeni, scris pe un panou uriaș montat pe un camion

  • 06 Noiembrie 2018 17:39
Mesaj pentru premierul Ungariei de la liberalii europeni, scris pe un panou uriaș montat pe un camion

Liberalii europeni i-au transmis un mesaj lui Viktor Orbán, scris pe un uriaș panou mobil. Panoul publicitar, montat pe un autocamion, va apărea marți în cele mai importante puncte din Bruxelles, ca răspuns la evoluția situației din Ungaria și la campaniile mass-media din cercul Guvernului ungar.

Panoul a fost amplasat în cursul dimineții în piața din fața sediului Parlamentului European, de unde autocamionul cu panoul va merge la sediul Partidului Popular European, al cărui membru este și FIDESZ, după care urmează deplasarea la clădirea Ambasadei Ungariei, precum și la sediile Consiliului European și al Comisiei Europene. Potrivit informațiilor oficiale, această acțiune a costat aproximativ 1.500 de euro.

Autocamionul va ajunge și în Ungaria. Pe panoul publicitar, se poate vedea portretul lui Viktor Orbán, însoțit de un text scris în limba engleză: "Mai întâi, pune în buzunar banii noștrii, după care vrea să distrugă Europa". Pe cealaltă parte a panoului, mesajul este scris în limba maghiară: "La început, a vrut doar banii noștri. Acum, miza este unitatea Europei".

Despre această acțiune, președintele Grupului ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa), Guy Verhofstadt, i-a informat pe colegii săi printr-o scrisoare, iar potrivit unei variante neconfirmate a acestei scrisori, "grupul ALDE s-a săturat de atacurile lansate în Ungaria împotriva valorilor fundamentale ale UE și de campaniile mass-mediei ungare finanțate din banii publici și lansate împotriva comunității europene. Prin urmare, Grupul ALDE răspunde guvernului de la Budapesta".

Potrivit unor informații de presă, această campanie a fost programată să aiba loc în preajma Congresului Partidului Popular European, care va fi organizat în perioada 7-8 noiembrie la Helsinki, în Finlanda.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău