Mesaj emoționant al nepotului doctoriței care a decedat de Covid-19: „A fost trimisă la un pacient infectat fără echipament de protecție”. Autoritățile nu au reacționat, deocamdată, la aceste acuzații

  • 29 Martie 2020 17:02
Mesaj emoționant al nepotului doctoriței care a decedat de Covid-19: „A fost trimisă la un pacient infectat fără echipament de protecție”. Autoritățile nu au reacționat, deocamdată, la aceste acuzații

Ecaterina Litvinschi, doctoreasa care a decedat din cauza coronavirusului de tip nou, ar fi contaminat boala după ce a a fost trimisă la un pacient fără ca să fie avertizată de Serviciul 112 că acesta avea simptome de Covid-19 și nu a îmbrăcat echipamentul special. Despre aceasta spune nepotul decedatei, colonelul de poliție Iurie Botnari, scrie Anticoruptie. md.

„Din dată când Ecaterina Litvinschi a fost înternată în spitalul Toma Ciorba s-au făcut presiuni din partea administrației spitalului ca să nu dezvăluie informația că a fost infectată în timpul serviciului, fiind la chemare la o persoană deja bolnavă, fără echipament special, dar nici prevenită de serviciul 112”, a precizat colonelul Botnari într-un mesaj emoționant, plasat pe Facebook după înmormântarea doctoriței, potrivit sursei citate.

Nepotul doctoriței susține că s-ar face presiuni în continuare și asupra angajaților de la Serviciul de medicină urgentă din sectorul Râșcani al Capitalei, unde Ecaterina Litvinschi a lucrat în ultimii 35 de ani, ca să nu dezvăluie cum a contaminat colega lor coronavirusul. „Mulțumim unui medic de la urgență, un coleg al doamnei Litvinschi, care tot a dezvăluit informație despre istoria contaminării dnei Ecaterina și care acum se teme că va fi concediat”, a adăugat Iurie Botnari.

Nepotul victimei și-a exprimat indignarea și de atitudinea pe care au avut-o autoritățile față de mătușa sa, plasându-i numele în anoimat și fără să-i prezinte un ultim omagiu: „A-și vrea s-o întreb pe dna ministru Dumbrăveanu, oare această femeie cu literă mare, erou al serviciului medical, cum a fost menționată de dumneavoastră, nu a meritat și o mică atenție din partea ministerului, nu mai vorbind și din partea statului? A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, inclusiv și a statului. Cu așa apreciere a muncii personalului medical în Moldova chiar vor rămâne să muncească doar pensionarii”.

Iurie Botnari a mai scris că ultima dorință a mătușii sale a fost ca să fie înmormântată alături de soț, fost medic la Spitalul Toma Ciorbă, însă acest lucru nu a fost permis. Ecaterina Litvinschi a fost înmormântată într-un sector îndepărtat de la cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău, nr.277, unde, potrivit colonelului Botnari, urmează a fi înhumate persoanele care vor deceda din cauza coronavirusului de tip nou.

Autoritățile nu au reacționat, deocamdată, la aceste acuzații.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău